homecontactfacebook

Contact Rapid:

Telefon mobil :0747050082

Telefon fix/fax :0368407620

Contact rapid

Email:
Subiect:
Mesaj:
Calculati : 3 + 8 = ?

Despre noi

IMG 6362

 certificare-2015

GERMALEX - este compania care produce cea mai sănătoasă, proaspată și naturală hrană din România.

Societatea nostră a fost înființată în anul 2008 cu obiect principal de activitate - producerea de germeni și lăstari proaspeți.

Valorile companiei: respectul, grija și siguranța partenerilor (clienților) noștri, nu urmărim profitul cu orice preț, în schimb ne preocupă în fiecare zi calitatea produselor noastre și satisfacția clienților.

 Certificare 2015.

Suntem deschiși, receptivi la orice solicitare, propunere și urmărim cu interes feed-back-ul dumneavoastră.

S.C. GERMALEX S.R.L. - Prezentare Generala a Companiei

Pentru mai multe detalii ne puteți scrie pe This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

sau ne puteți contacta la numărul 0747050082

ce-sunt-germenii

"Iată vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pamântului și tot pomul care face rod cu sămânță în el. Acestea va fi hrana voastră."

GERMENII PROASPEȚI – sunt semințele de cereale sau de legume care au încolțit, (de obicei, fără ajutorul luminii soarelui sau al solului), transformându-se în plante micuțe în 3-5 zile, sunt produse naturiste obținute prin germinare, fără nici un fel de tratare chimică, în condiții de strictă igienă.

Despre aceste semințe sau boabe de cereale se spune atunci că au germinat, adică s-au transformat în germeni. Practic, micuțele plante de câteva zile, împreună cu ceea ce a rămas din sămânță, constituie germenii.

Fiecare sămânță conține energia nutritivă și microbiologică necesară pentru a dezvolta o nouă plantă, moment în care sunt activate și eliberate enzimele adiționale care în stadiul de sămânță sunt inactive.

Miracolul încolțirii dezvoltă, prin mijloace încă puțin cunoscute, cantități impresionante de substanțe bioactive, eliberând energie, enzime, fosfor, magneziu, calciu și alte minerale care se triplează în câteva ore.

Toate tipurile de germeni acționează asupra sistemului imunitar pe care-l stimulează prin acțiunea vitaminelor, enzimelor și mineralelor, care sunt de câteva zeci de ori mai mari dacât în planta matură.

Volumul fibrelor, sub acțiunea apei, crește o dată cu germinația, ele accelerează digestia și asimilarea corectă a alimentelor, ajută la eliminarea toxinelor și a grăsimilor inutile din organism.

Germenii și lăstarii sunt plantuțele vii cu cel mai mare procent de vitamine și enzime (enzimele sunt un tip special de proteine cu rol catalizator pentru toate funcțiile organismului).

RADICALII LIBERI sunt fragmente moleculare care pot înconjura celulele și provoacă îmbătrânirea organismului.

Ei sunt foarte instabili și tind să întrerupă activitatea normală a celulelor pe care le întâlnesc. Vitaminele A, B, C și E, existente în aproape toți germenii, inhibă formarea radicalilor liberi în corp. Avantajul, în cazul semințelor germinate, este că aceste vitamine se găsesc într-un complex echilibrat, asociate cu substanțe care fac ca ele să fie ușor asimilate.
Proteinele din carne sau cele vegetale, care sunt consumate, diferă mult de proteina umană. Ele trebuie întotdeauna descompuse în aminoacizii care o compun, apoi organismul uman îi sintetizează în proteine specifice corpului uman. Valoarea proteică a unui aliment este dată de simplitatea lanțurilor de aminoacizi care compun proteina – această simplitate este dată de proteinele de origine vegetală.

Când se consumă carne acest lanț complex trebuie descompus și reasamblat în proteina umană cu un efort considerabil din partea organismului care se simte vlăguit, stors de putere: în loc să avem energie,  după o masă copioasă ne simțim obosiți. Proteinele din semințele germinate sunt cel mai ușor de descompus în aminoacizi.

ENZIMELE sunt răspunzătoare de tinerețea organismului, aceste substanțe nu pot fi găsite în hrana preparată termic.

INDICAȚII
Germenii și lăstarii pot fi consumați proaspeți, ca atare sau în salate, sandvișuri, creme diferite, supe sau ornamente rafinate pentru diferite preparate culinare.
Practic, germenii sunt recomandați în aproape orice împrejurare care impune suplimentarea aportului alimentar, asimilarea substanțelor nutritive fiind incomparabil mai eficientă decât în cazul suplimentelor alimentare.

Sunt indicați, de asemenea, în nutriția sportivilor de performanță, în curele de slăbire, de detoxifiere, în acțiunea de regenerare a organismului după diferite perioade mai nefaste.
Germenii conțin antioxidanți ca vitaminele A, B, C, E, toate mineralale necesare, inclusiv rarități ca seleniul și zincul, precum și multe altele pe care nu le găsim iîmpreună în același element și într-o concentrație atât de mare. Consumați proaspeți sunt cele mai vii alimente, fiind un element destul de important în lupta cu bolile, pentru că declanșează procese intense de dezintoxicare și întinerire.

Germenii proaspeți  -  SUNT HRANĂ VIE

Boabele germinate sunt depozite imense de vitamine, minerale, enzime, proteine vegetale care sunt ușor asimilabile în organism.

Pe lângă aroma delicată naturală și gustul savuros veți descoperi o sursă imensă de sănătate și frumusețe de care se poate beneficia în orice anotimp.

GRÂUL ÎNCOLȚIT - un aliment viu

Germenii de grâu sunt, de fapt, seminţe care trec din starea de viaţă latentă în stare activă, proces care determină o serie de transformări biochimice şi de structură în interiorul bobului.

Având în vedere numărul mare de substanțe nutritive esențiale din germenii de grâu, aceștia aduc o multitudine de beneficii organismului.
Germenii de grâu sunt considerați cel mai alcalin aliment.
Pot fi consumați simplu sau cu nucă, stafide, miere, iaurt, în salate, indicați in dietele de slăbire.

GERMENII DE LUCERNĂ  sunt o sursă importantă de antioxidanți, proteine de înaltă calitate, 100 de grame de germeni proaspeți nu au decât 60 de calorii, ceea ce îi face de neînlocuit în dietele de slăbit.

GERMENII DE LINTE - aliment nutritiv important în situații care necesită consum energetic crescut. Germenii de linte sunt săraci în grăsimi și sănătoși, fiind un excelent substituent pentru carne (100gr. germeni de linte conțin aceeași cantitate de proteine ca 134 g de carne de vită).

GERMENII DE NĂUT – sunt apreciați  pentru virtuțile lor nutritive, au valoare alimentară deosebită, înlocuind în bună parte proteinele din carne. Germenii de năut  sunt o alegere bună pentru persoanele care vor să-și țină sub control greutatea.

GERMENII DE SCHINDUF - sunt bogaţi în proteine (23%), săruri minerale Ca, Fe, K, P, Mg, Na, S și vitamine A, B, D. Datorită proprietăţilor lor digestive (favorizează digestia), se pot consuma singuri sau împreună cu alţi germeni în salate, sandvișuri.

GERMENII DE RIDICHI – adăugați în orice salată, aduc gustul proaspăt de ridiche ușor iute, sandvișurile vor avea un gust deosebit, pot fi adăugați în cremele de brânză, unt etc.

GERMENII DE MAZĂRE - sursă de energie și vigoare, cresc longevitatea și întrețin sănătatea. Consumați simpli conferă gustul proaspăt de mazăre verde, adăugați în diverse salate conferă gust și aspect atractiv.

GERMENII DE FASOLE MUNG – sunt foarte bogați în proteine vegetale, conţin toţi aminoacizii esenţiali şi numeroase enzime esenţiale pentru digestie. Se folosesc cu succes în diferite salate, având un conținut foarte scăzut de calorii.

CE ESTE  HRANA VIE !

  • Este hrana primordială, pe care ne-a lasat-o Creatorul, deci noțiunea de hrană vie există imprimată în ADN-ul nostru !
  • Este panaceul universal, despre care însuși părintele medicinei, Hipocrate spunea : “Hrana să vă fie vouă medicament !”
  • Este hrana nepreparată termic, temperatura maxim acceptată fiind de 40 de grade, iar explicația este foarte simplă : dincolo de această temperatură, se distrug enzimele – cunoscute și sub denumirea de “scânteia vieții”!
  • Este hrana formată din legume, fructe, nuci, semințe, germeni, vlăstari, alge, ierburi, toate preparate fără foc, sub diverse forme : smoothie-uri, supe, deserturi savuroase, sosuri și tot felul de minuni, care de care mai gustoase și mai pline de nutrienți !
  • Este hrana cu ajutorul căreia mulți oameni declarați incurabili și-au găsit vindecarea !
  • Este hrana care te întinerește, te regenerează, te reface !
  • Este hrana care te încarcă de energie; după o masă de hrană vie nu te mai simți obosit, ci plin de vigoare și gata să îți depașești limitele !
  • Este hrana care te echilibrează, te scapă de stres, te aduce la o bunăstare sufletească și trupească !

Alte articole despre noi:

http://www.formula-as.ro/2013/1065/terapii-alternative-58/lastarii-de-plante-si-semintele-germinate-16318

http://www.bzb.ro/stire/cultivatorii-de-germeni-a21665

http://lumeamisterelor.com/rubrici/doctorul-natura/germenii/

counter hit make